BIM Modellering uitbesteden | Expert in BIM | Archidome

BIM-modellering uitbesteden

Wilt u een beter overzicht van uw bouwproject en fouten voorkomen tijdens de realisatie?

Alle informatie in één model

ArchiDome werkt tekeningen uit naar virtuele 3D weergaves en informatiemodellen. Deze modellen bevatten zowel de geometrische specificaties van het bouwwerk als informatie over bijvoorbeeld bouwelementen, materiaaleigenschappen en leveranciers. Zo heeft u alle bouwinformatie overzichtelijk op één plek.

Omdat in dit 3D model verschillende aspecten en disciplines samenkomen, kunnen we er al tijdig voor zorgen dat die gecombineerd geen probleem zullen opleveren. Dit voorkomt fouten tijdens de bouw.

Klantervaring met ArchiDome:

“We vullen elkaar mooi aan. Wij meer op de kant van procesbegeleiding en engineering en ArchiDome/ArchiDutch meer op de kant van het modelleren.”

– Mikel Faber, Novum Network

ArchiDome BIM-Modellering Projecten

BIM-Engineering

BIM-Modellen opzetten

ArchiDome ondersteunt u met engineering- en modelleerwerkzaamheden in de verschillende fasen van een bouwproject. Van technisch ontwerp, tot definitief ontwerp, tot uitvoeringsontwerp.

Binnen ArchiDome zijn wij goed uitgerust om BIM-modellen op te zetten, dit doen wij met Autodesk Revit. We zetten de modellen op (wanneer we onze eigen template gebruiken) aan de hand van de BIM Basis ILS. Het model wordt zo opgezet dat naast de sheets, ook informatie via koppelingen uit het model gehaald kan worden. Denk hierbij aan planning en/of calculatie. Desgewenst kunnen we in het model ook constructieve- en bouwfysische berekeningen, zoals een MPG-berekening, meenemen.

het uitbesteden van tekenwerk

Bouwkundige details ontwerpen

Naast modelleren, ontwerpen we ook bouwkundige details. In deze details houden we rekening met verschillende aspecten: met de architectuur, wetgeving, bouwfysica, constructie, en meer. Het maken van een bouwbesluit toetsing nemen we altijd mee. Hiermee voorkomen we ontwerpwijzigingen in een latere fase.

Voor de samenwerking van ArchiDome met u als opdrachtgever, gebruiken we alles wat Autodesk in haar portfolio heeft. We hebben hierdoor veel ervaring met Autodesk Construction Cloud.

het uitbesteden van tekenwerk

Overeenstemmend met NEN 2580

Voor de verschillende bouwfases genereren we uit het model de benodigde plattegronden, doorsnedes en gevelaanzichten. Afhankelijk wat er benodigd is, voegen we verschillende parameters toe aan het model. Denk bijvoorbeeld aan NLSFB-codering. Ook levert het model oppervlaktes conform NEN 2580 op.

Gebouwinformatie beheren met het Bryder portaal

Indien gewenst, kunt wij ook alle NEN rapporten en andere gegevens verzamelen op één portaal met al uw gebouwinformatie. Ideaal voor woningcorporaties die meerdere gebouwen moeten beheren. Wij doen dit in samenwerking met Bryder.

Begin aan BIM met ArchiDome

Waarom zou u uw BIM project laten uitbesteden aan ArchiDome? We geven de voordelen op een rijtje

✓ Alle bouwinformatie op één plek

✓ Voorkom problemen en fouten tijdens de bouw

✓ Verkrijg een beter overzicht over het gehele bouwproject

✓ Mogelijkheid tot NLSFB-codering en conform NEN 2580

Neem contact op met onze experts