Novum Network: "We vullen elkaar mooi aan" - ArchiDome

Novum Network: “We vullen elkaar mooi aan”

Novum Network & ArchiDome

In 2020 begonnen Novum Network en ArchiDome aan een samenwerking tijdens het project ‘De Stelling’ in Zaandam. Dit was een groot en ingewikkeld project waar Novum Network wel wat extra handen bij kon gebruiken. ArchiDome bood hierbij ondersteuning op het gebied van de modellering terwijl Novum Network zich kon richten op de engineering, zo vulden ze elkaar mooi aan.

Novum Network is een bouwkundig engineeringsbureau die vooral al het denkwerk doet voorafgaand aan een project. Maar ze zijn ambitieus en willen graag meer, zo zijn ze nu ook een opstart aan het maken in projectontwikkeling. Het is een team van gedreven ontwikkelaars, vormgevers, engineers, en BIM-specialisten.

Het project – De Stelling in Zaandam

In 2020 kreeg dit team een opdracht voor een, in de woorden van operationeel manager Mikel Faber, “complex complex”. Dit was een grote opdracht met een strakke deadline en een uitdagend budget. De opdracht was een complex bestaande uit 449 appartementen, 4 commerciële ruimtes en een inpandige parkeergarage. Het was een ingewikkeld project omdat ieder stramien in de architectuur een andere uitstraling had. Bovendien moest het complex aan een verhoogd fietspad grenzen en het moest daardoor ook echt strak binnen de bestemmingsplanlijnen uitgezet worden.

Novum Network verzorgde tijdens dit project de aansturing op het engineeringsproces, BIM-coördinatie, engineering en het daadwerkelijke modelleren. Omdat het een dusdanig groot project was met een strakke deadline, kon Novum Network wel wat hulp gebruiken met het modelleren. Vanuit het vaste en bekende netwerk was ArchiDome gevraagd om mee te werken op het project.

De samenwerking met ArchiDome en ArchiDutch

De ondersteuning op het modelleren kwam bij ArchiDome en haar Armeense zusterorganisatie ArchiDutch te liggen. Door samen te werken met het team in Armenië kon Novum Network binnen de beschikbare financiële kaders de snelheid maar ook de hoge kwaliteit leveren.

Vanuit ArchiDome werden er aan de start van het project 2 personen fulltime op het project gezet. Samen met het projectteam van Novum Network zorgden ze voor een vlotte en sterke samenwerking in de engineeringfase. In Armenië, bij ArchiDutch, werden nog eens 5 bouwkundige professionals opgeschaald om mee te helpen de engineering te vertalen naar een bouwkundig model op de Nederlandse standaarden. Met al deze inzet en samenwerking tussen Novum Network, ArchiDome en ArchiDutch kwam er al snel schot in de zaak. De taken waren ook goed verdeeld, iedere partij had zijn eigen functie binnen het project. “We vullen elkaar mooi aan.” Zegt Mikel hierover. “Wij meer op de kant van procesbegeleiding en engineering en ArchiDome/ArchiDutch meer op de kant van het modelleren.”

De samenwerking tussen de partijen verliep gesmeerd, ze hielpen elkaar waar nodig en stonden niet stil bij tegenvallers. In de woorden van Mikel: “Geen gezeur, geen gezeik, gewoon meters maken.” Hoe hij terugkijkt op de samenwerking en de uitkomst van het project? “Beter nog dan de verwachtingen. (…) We zijn hartstikke positief en zouden het graag vaker doen.”

Kijk op de toekomst

Samen kijken Novum Network, ArchiDome en ArchiDutch terug op een geslaagde samenwerking die, als het aan hun ligt, nog lang niet voorbij is. “Op naar het volgende project!” Oppert Mikel Faber enthousiast.

Hoe kan ArchiDome uw organisatie helpen?

Bent u benieuwd hoe we ook u en uw organisatie verder kunnen helpen met onze diensten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Selecteer berichten all cat

Selecteer Portfolio

Aanmelden mailings