MVO in Armenië - ArchiDome

MVO in Armenië

ICN Group bestaat uit een aantal toonaangevende bedrijven die zich met consultancy, IT en HR-dienstverlening richten op organisaties die actief zijn in architectuur, bouwkunde, werktuigbouw, infrastructuur en ICT. Met ruim 25 jaar ervaring, drie vestigingen en meer dan zeventig werknemers, hebben de ondernemingen gebundeld in ICN Group een prominente plek in de Nederlandse markt veroverd.

Met de oprichting van twee lokale bedrijven ArchiDutch en Ardesk heeft ICN Group in 2018 haar vleugels uitgeslagen naar Armenië. Deze ondernemingen bevinden zich in drie kantoren in Vanadzor (de derde stad van Armenië) en in een kantoor in het centrum van de hoofdstad Yerevan.

Welkom in Armenië

Geografisch gezien, behoort Armenië tot Azië, maar in culturele en historische zin beschouwt het land zich onderdeel van Europa. Net als buurland Georgië noemt Armenië zich een Europees land. Armenië is sinds 2001 lid van de Raad van Europa. Het land grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije. De grenzen met Azerbeidzjan en Turkije zijn gesloten vanwege een conflict over Nagorno-Karabach. De hoofdstad Yerevan is gesticht in 782 v.Chr. en is daarmee een van de oudste steden ter wereld.

Sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991 is Armenië een zelfstandig land. Hierdoor namen de conflicten aan de grens met Azerbeidzjan toe en brak er een oorlog uit. Als gevolg hiervan stortte de economie in en ontvluchtten veel inwoners het land.

Sinds de revolutie die vorig jaar in Armenië plaatsvond, is het land weer aan het opbloeien. Steeds meer buitenlandse bedrijven komen er zich vestigen. De regering investeert enorm in toerisme en in diverse internationale samenwerkingen. Armenië blijkt een nieuwe trekpleister te zijn voor veel Europeanen vanwege haar comfortabele tarieven, een cultuur die niet veel van de Europese afwijkt, de rijke geschiedenis en de mooie natuur van het land. En niet te vergeten, de warme gastvrijheid die Armeniërs uitdragen.

Snelle groei in Vanadzor

Onze bedrijven ArchiDutch en ArDesk in Vanadzor zijn sinds 2018 snel gegroeid en tellen nu 50 medewerkers. Die snelle groei van ICN Group in Armenië is te danken aan de kennis en ervaring die we in Nederland hebben opgebouwd, en aan de razend enthousiaste groep Armeense jongeren die iedere mogelijkheid wil aangrijpen om een toekomst op te bouwen.

ICN Group bouwt niet alleen aan haar eigen succes en dat van haar medewerkers. Wij dragen ook bij aan de groei van de lokale economie in Vanadzor en Lori.

  • ICN Group biedt kosteloos trainingen aan in het gebruik van Autodesk Revit modelleer-software aan bouwkundig ingenieurs van de Polytechnik in Vanadzor.
  • Wij bieden stageplaatsen aan eindejaarstudenten van de Polytechnik, waarbij ze kennis opdoen van BIM (Building Information Modeling) en met Autodesk Revit leren werken. Dit geeft hen meer kansen op de arbeidsmarkt en een goed carrièreperspectief. Zij worden opgeleid tot een van de weinige bouw- en constructie-experts in Armenië die met Autodesk Revit kunnen werken, feitelijk de wereldstandaard voor 3D modellering.
  • ArchiDutch en ArDesk zijn gevestigd in Vanadzor Technology Center (VTC). De missie van VTC is uit te groeien tot een internationaal high-tech centrum. Deze dynamische omgeving biedt mogelijkheden en diensten die nieuwe banen creëren. VTC ondersteunt jonge talenten en organisaties bij de ontwikkeling van intiatieven die bijdragen aan een duurzame economische ontwikkeling van de regio.

Betere perspectieven creëren

Het team van modelleurs in Vanadzor is door trainers/consultants van de ICN Group getraind. Binnen een jaar hebben zij succesvol de trainingen Autodesk Revit Basic en Advanced afgerond. ICN Group investeert ook in Engelse lessen voor de medewerkers in Armenië, zodat zij beter en gemakkelijker kunnen communiceren met collega’s en externe professionals, bijvoorbeeld in Nederland. Dit is van groot belang voor de bouwprojecten waarbij ICN Group betrokken is.

De salarissen van de medewerkers van ICN Group bedragen 200% van hetgeen gebruikelijk is in Armenië. Daarnaast ontvangen medewerkers die langer dan zes maanden in dienst zijn een zorgverzekeringspakket, dat volledig door ICN Group wordt vergoed. We bieden onze medewerkers meer dan alleen Nederlandse arbeidsvoorwaarden. Zo ontvangen zij bovenop het wettelijke aantal vier extra vrije dagen per jaar.

Al deze investeringen werpen hun vruchten af. Jong volwassenen keren terug uit Yerevan om bij ons in Vanadzor te werken. Deze jongeren verlieten hun families en thuisfront, omdat ze in de hoofdstad betere kansen op werk hadden. Maar met de vestiging van ArDesk en ArchiDutch in Vanadzor hebben ze zicht op een beter economisch perspectief en keren ze terug naar hun geboortestad.

Behalve de veranderingen die we in Vanador creëren, helpt ICN Group om in Armenië een moderne bouwindustrie van de grond te krijgen. Het pleidooi van ICN Group om met legale software te werken, wordt ook door andere bedrijven onderkend en opgepakt. Door de organisatie van nationale congressen en het ontwikkelen van een online informatieplatform stimuleren we het gebruik van BIM-standaarden.

Deze inspanningen ICN Group bieden meer perspectief en kansen op een betere toekomst voor de mensen in Armenië. En dat is onze missie.

Selecteer berichten all cat

Selecteer Portfolio

Aanmelden mailings