Het succes van ICN Group


Hovhannes Grigoryan | Accountmanager ArchiDome

ICN Group begon zo’n twintig jaar geleden in ’s-Hertogenbosch, Nederland. Wat begon als een eenmanszaak met grote ambities is nu jaren later, een succesvolle onderneming met meer dan 85 werknemers verdeeld over tien ondernemingen in twee landen, namelijk Nederland en Armenië.

Afgelopen jaar heeft ICN Group twee ondernemingen in Armenië geopend, namelijk ArchiDutch en ArDesk. ArDesk is de enige Autodesk reseller in Armenië, met als belangrijkste doel legale BIM-software verkopen. ArchiDutch is het modelleringsbureau en dient daarnaast als exclusief architectenbureau in Armenië. Deze bedrijven werken via ArchiDome met Nederland, via deze weg is de verbinding succesvol.

ArchiDome ondersteunt bedrijven die zich in verschillende fases van een BIM-transitie bevinden, als bouwtechnisch advies- en servicebureau. Omdat ArchiDome over internationale teams beschikt, leveren we de hoogste kwaliteit tegen sterk concurrerende prijzen. ArchiDome biedt onder meer CAD-tekenwerk, 3D modellering en visualisering voor de bouw- en constructiebranche.

Samenwerking met Armenië

En dan de vraag waarom Armenië? De reden dat ICN Group kantoren heeft geopend in Yerevan en Vanadzor is simpel. De mogelijkheden waren er, omdat de marketingmanager van ICN Group, Natasja Mirzoianc, haar roots in Armenië heeft liggen. Zij is daar geboren en heeft daar een groot deel van haar leven gewoond. Dit neemt alle communicatieve en culturele obstakels weg. In totaal zijn er drie Armeens sprekende medewerkers werkzaam bij ICN Group in Nederland, waaronder ik.

Inmiddels zijn de vestigingen in Armenië binnen een jaar uitgegroeid tot 25 FTE’s. Dit team is zelf opgeleid door de consultants van ICN Solutions. Trainingen als Autodesk Revit Basis en Gevorderden zijn daar verzorgd.

Het personeel in Armenië wordt regelmatig bijgespijkerd door de consultants van ICN Solutions, die geregeld een bezoek brengen aan de verschillende vestigingen. Het Armeense personeel wordt daarnaast boven gemiddeld gesalarieerd, namelijk 200% ten opzichte van de Armeense standaarden. Naast het salaris zijn de arbeidsvoorwaarden te vergelijken met de Nederlandse, wat uitzonderlijk is in Armenië.

ICN Group ondersteunt het land Armenië met zijn ontwikkelingen. Door bijvoorbeeld evenementen te organiseren, door legale software te verkopen en door BIM (Building Information Modeling) te implementeren. Op één van deze evenementen is er zelfs bezoek geweest van de president van Armenië Nikol Pashinyan.

Kortom, door de inspanning van alle collega’s van ICN Group is er nu al een mooie weg afgelegd. De route naar succes is zeker niet altijd makkelijk geweest. Denk bijvoorbeeld terug aan de crisisjaren in de bouw. Toch bleef er altijd vertrouwen in het bedrijf en in de medewerkers. Door samen te werken en in elkaar te geloven, zijn we gekomen waar we nu zijn. En we zijn nog lang niet van plan te stoppen, er zijn nog zoveel plannen en ideeën voor de toekomst.

I’ll keep you posted!

ArchiDome is onderdeel van ICN Group, een aantal toon­aangevende bedrijven die zich richten op organisaties die actief zijn in architec­tuur, bouwkunde, werk­tuig­bouw, infra­structuur en ICT. Wij leveren software, systemen, trainingen en bieden consultancy: IT- en HR-dienst­verlening op maat voor de optimalisering van ontwerp-, constructie- en beheerprocessen.

ArchiDome

Europalaan 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch

Van Nelleweg 1, Hoofdkantoor 2.H2B
3044 BC Rotterdam

+31 88 39 77 313
info@archidome.nl

archidome linkedin

© 2023 ArchiDome BIM & Engineering