Dienstverlening ArchiDome

ArchiDome verzorgt CAD tekenwerk voor de bouw- en constructiebranche. Dit bestaat uit onder meer het modelleren van nieuwbouw- en renovatieprojecten in 3D. Ook werken we tekeningen uit naar virtuele 3D weergaves en informatiemodellen. Deze modellen bevatten behalve de geometrische specificaties van bouwwerken, informatie over bijvoorbeeld bouwelementen, materiaaleigenschappen en leveranciers.

 

Omdat in een 3D model verschillende aspecten of disciplines samenkomen, kunnen we nagaan of die gecombineerd geen problemen opleveren. Dit voorkomt fouten tijdens de bouw. Voor de verschillende bouwfases kunnen uit het model de benodigde plattegronden, doorsnedes en gevelaanzichten worden gegenereerd. Op basis van het model worden ook besteklijsten, bouwvolumes en -oppervlaktes berekend. Wanneer van toepassing, toetsen worden de modellen aan het Nederlandse bouwbesluit getoetst.

Visualiseren in 3D

De modelleurs designers van ArchiDome zijn expert in het visualiseren van 3D bouwontwerpen of bestaande gebouwen. Gekoppeld aan een BIM model, leveren deze virtuele weergaven voor projectmedewerkers en opdrachtgevers veel inzicht in het ontwerp of object op. Voor de realisatie is hiermee al te bekijken hoe bijvoorbeeld het uiterlijk en de technische inrichting van een gebouw eruit komen te zien, hoe de ruimtes worden ervaren en of het gebouw in zijn omgeving past. 3D visualisaties van op te leveren of te onderhouden objecten kunnen vanuit verschillende perspectieven en op ieder gewenst detailleringsniveau worden bekeken. Met behulp van een 3D weergave kan ArchiDome het bouwproces simuleren. Een groot voordeel hiervan is dat eventuele fouten al voor de bouw aan het licht komen. Met de opdrachtgever kan eerder en tot op het kleinste detailniveau worden afgestemd of het bouwobject aan zijn specificaties en wensen voldoet. Dit voorkomt improvisaties tijdens de bouw en aanpassingen achteraf; het bouwproces wordt hierdoor veel efficiënter en sneller.Realistische rendering

Dergelijke visualisaties kunnen de designers van Archidome met Autodesk 3ds Max doorontwikkelen naar artist impressions, video's of een virtuele 3D omgeving. Het te bouwen object is dan bijvoorbeeld door ontwerpers, de opdrachtgever of toekomstige bewoners met een VR-bril virtueel te beleven. 3D modellen en visualisaties brengen we eventueel samen op een extranet of een speciale website voor belanghebbende partijen in de bouwkolom – zodat de modellen overal vanuit de cloud toegankelijk zijn.

voorbeeld 3D rendering

Ook ontwikkelt ArchiDome met behulp van hoogwaardige, realistische renderingen en artist impressions websites voor projectontwikkelaars en makelaars. Hiermee presenteren zij nieuwbouwprojecten of laten ze bijvoorbeeld aan potentële kopers de meerwerkopties zien.

Duurzaam ontwerpen en bouwen

ArchiDome houdt zich intensief met duurzaam bouwen bezig, omdat dit belangrijk is voor onze leefomgeving en het milieu. Wij adviseren op het gebied van circulair en energieneutraal bouwen. De gebouwen die wij ontwerpen, komen desgewenst met duurzame, herbruikbare materialen tot stand. Deze stoten minder CO2 uit, zijn losgekoppeld van het aardgasnet en houden rekening met de verwachte klimaatveranderingen. ArchiDome begeleidt bouwprojecten waarbij minder afval overblijft en minder verspilling optreedt. Gebouwen die functioneel, gezond en comfortabel voor hun bewoners zijn, en die net zoveel of meer energie opleveren als die ze verbruiken.

Internationaal team

Het team van ArchiDome is internationaal samengesteld, waardoor we tegen zeer scherpe tarieven onze werkzaamheden kunnen aanbieden. Alle modelleurs zijn Autodesk gecertificeerd en gespecialiseerd in Building Information Modelling (BIM) volgens de Nederlandse methodes en standaarden.